Cristina Moga en haar Ladies beginnen aan hun vierde seizoen in de Liga A


Het team kende heel wat wijzigingen. Yellow Tiger Britt Ruysschaert en Britt Thielemans waren er al vanaf het begin bij. Zij zijn dan ook respectievelijk de nieuwe kapitein en vice-kapitein. De technische staf wordt versterkt door Wim Jansen, die al 31 jaar ervaring heeft in de volleybalwereld.


Het wordt ook uitkijken naar de nieuwe toptransfers Jelena Sunjic en Linde Hervent. De Kroatische international Jelena Sunjic won vorig jaar nog de dubbel in haar thuisland met HAOK Mladost Zagreb. In de bekerfinale werd ze zelfs uitgeroepen tot MVP. Ook Linde Hervent weet wat winnen is. In haar periode bij Asterix AVO won ze twee keer de landstitel en eenmaal de Beker van Belgiƫ. Na succesvolle passages bij VC Oudegem en Jaraco As verdedigt ze vanaf dit seizoen de kleuren van de Antwerp Ladies.
Met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar en 8 maanden trekt Cristina de kaart van de jeugd. Aline Vervekken (18) en Luna Van Peer (18) maakten afgelopen zomer de overstap van Amigos Zoersel. De 18-jarige Noor Van den Heede en de 15-jarige Julie Alaerts komen over van de volleybalschool. Beide speelsters kwamen ook al uit voor de jeugdreeksen van de nationale ploeg. Een andere belofte-international (U18) is Eline Van Elsen (15). Eline trainde vorig seizoen al geregeld mee met het team maar mag zich nu een echter Antwerp Lady noemen.


Written by: Leo Bergmans
Date posted: 9/26/2019
#Reads: 330

Return