Enkel Asterix speelt Europees volleybal


Slechts één Belgische club speelt Europees volleybal dit jaar, de andere clubs die gerechtigd waren voor een inschrijving vinden het (financiële) risico te groot.


Slechts één van de vijf tickets benut 
 

Nadat VDK Gent al aangaf om dit jaar geen Europees te spelen volgen nu ook Hermes Rekkenshop Oostende, Jaraco Ladies Volley Limburg, VC Oudegem en Modal Charleroi. 
Enkel Asterix Avo Beveren gaat het avontuur aan.

Veel risico's, weinig garanties
 
Het terugtrekken van de inschrijving heeft natuurlijk alles te maken met de onzekere tijden waarin we momenteel leven. Een Europese campagne is duur voor vele clubs en de financiële vooruitzichten zagen er dit jaar niet goed uit. Het is namelijk onduidelijk als een Europese wedstrijd met publiek zou mogen gespeeld worden, de bijhorende VIP-arrangementen die vele clubs aanbieden bij zo'n spektakelwedstrijd kwamen dus in het gedrang. De club moet eveneens het bezoekende team voorzien van logement, er doken geruchten op dat speelsters en staf-leden alleen op een kamer zouden moeten liggen. Dit wil zeggen dat er dubbel zo veel hotelkamers zouden moeten worden geboekt dan voorgaande jaren. Het is dus mogelijk dat een Europese campagne dit jaar op een finaciëel debacle zou kunnen uitdraaien.
 
En dan hebben we het nog niet gehad over de gezondheidsrisico's. Het is koffiedik kijken in welke corona-situatie we ons zullen bevinden wanneer de Europese competitie begint. Wie weet blijft België een oranje-zone en leggen landen een verplichte quarantaine aan de Belgen op. Of moeten we een wedstrijd gaan spelen in een risicogebied wanneer er bij terugkomst een verplichte quarantaine op de planning staat. Allemaal mogelijk scenario's die dus te vermijden zijn door het niet deelnemen aan de Europese competitie.

Written by: Leo Bergmans
Date posted: 7/30/2020
#Reads: 613

Return