Asterix Avo kijkt uit naar de start van het nieuwe volleybalseizoen


Zolang de Yellow Tigers actief zijn op het Europees Kampioenschap in Servië kan Asterix Avo maar met een beperkte groep speelsters trainen. Maar dat maakt het enthousiasme er niet minder op.


Voortaan zijn er elk weekend oefenwedstrijden gepland. Op zaterdag 28 augustus nemen we deel aan het traditionele tornooi van VST Lions Groot Turnhout, en een week later spelen we een oefentornooi in Oostende. Op zaterdagavond 11 september trekt de groep naar Charleroi voor een oefenwedstrijd, en op zondag 19 september organiseren we in de Topsporthal van Beveren een tornooi met vier ploegen. Naast de Nederlandse landskampioen Sliedrecht Sport komen ook Charleroi Volley en VC Oudegem naar de Beverse Topsporthal. 
Op het tornooi in Beveren op zondag 19 september is publiek toegelaten, de inkom is gratis, je moet niet vooraf registreren, maar je moet wel een Covid-Safe-Pas kunnen voorleggen (kijk op covidsafe.be voor meer informatie). 

Onze Europese campagne in de Champions League begint al de dag nadien, want we reizen op maandag 20 september af naar Athene, waar we dinsdag 21/9 de Griekse landskampioen Olympiacos Piraeus in de ogen kijken.  (de datum moet wel nog door de Europese federatie CEV bevestigd worden). 
Een week nadien, op dinsdag 28 september spelen we dan de terugwedstrijd in de Topsporthal in Beveren, om 19:30 uur. Ook deze datum moet nog door CEV bevestigd worden. Supporters zijn van harte welkom, moeten zich niet vooraf aanmelden, maar moeten wel een Covid-Safe-Pas kunnen voorleggen (kijk op covidsafe.be voor meer informatie). De winnaar van deze dubbele confrontatie wacht een moeilijke verplaatsing naar Wit-Rusland, de verliezer speelt in november tegen ThessalonikI.

Na een laatste oefenwedstrijd in Beveren op zaterdag 2 oktober om 19 uur tegen de Franse wolvinnen uit Marcq-en-Baroeul (met Karolina Goliat en Aziliz Divoux), beginnen we dan aan de nationale competitie met een verplaatsing naar Oostende op zaterdag 9 oktober.


Written by: Leo Bergmans
Date posted: 8/28/2021
#Reads: 77

Return